NDERIM PËR TEODOR LAÇON

Ditën e enjte, dt. 24,11.2016, në sallën e Amfiteatrit të Fakultetit  të Edukimit dhe Filologjisë, u organizua veprimtaria “Nderim për Teodor Laçon”, me pjesëmarrjen e familjarëve të tij, përfaqësuesve të shoqërisë “Dardha”, pedagogë, studentë e miq të ftuar.

Në fjalën e hapjes, rektori i Universitetit, prof. dr. Ali Jashari, vlerësoi figurën e Teodor Laços si poet, publicist, skenarist, politikan dhe mik i ngushtë i Universitetit.  Më pas, pedagogu i letërsisë Neli Naço, bëri një paraqitje të shkurtër të jetës dhe veprës së Teodor Laços. Në emër të familjarëve folën i biri, Bledar Laço dhe bashkëshortja, Znj. Mirjana Deti, e cila recitoi për të pranishmit dy nga poezitë e fundit të shkrimtarit. Në shenjë nderimi për figurën dhe kontributin e tij, Rektorati i Universitetit vendosi që sallës së Amfiteatrit t’i vihet emri “Salla e Konferencave Teodor Laço”. Znj. Mirjana i dhuroi Universitetit “Fan S. Noli” një portret të shkrimtarit Teodor Laço dhe disa libra të bibliotekës së tij.

Harta e Vendodhjes

Kontakt

Rektori
Prof. dr.  Ali Jashari

Tel. : +355 822 42230
         +355 676385000

e-mail:  ajashari@unkorce.edu.al
            alijashari@yahoo.com
            rektorati@yahoo.com

Sekretarja e Rektorit
Megi Pashko

Tel. : +355 822 42230
e-mail: megipashko@yahoo.com
        rektorati@yahoo.com

Zv. Rektore për mësimin
Prof. as. dr.  Majlinda Bello

Tel. : +355 822 42580
e-mail: mbello@unkorce.edu.al
            rektorati@yahoo.com

Zv. Rektore për shkencën dhe projektet
Dr. Erinda Papa

Tel: +355 822 42580
e-mail: erindapapa@yahoo.com

Administrator i Universitetit

Msc. Enslemvera Zake (Furxhi)
Tel: +355 822 43609
e-mail: eni_furxhi@yahoo.com

Te gjitha kontaktet